Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Dit is een blog voor vrouwen

Loopt een boerin standaard in overall? Nee dus. Zoveel boerinnen, zoveel kledingstijlen. Laat me weten wat uw stijl is.

Boerinnen willen niet graag geassociëerd worden met vieze, vormeloze overalls. Dat maak ik op uit de reacties op mijn vorige weblog. Het bleek ook al wel tijdens de ‘Ik ben Boerin Dag’ van journaliste en boerin Martine Kruider. Toen zij meldde dat een student van de kunstacademie vrouwvriendelijke overalls had ontworpen, klonk er gejuich.

Kennelijk is er behoefte aan speciale boerinnenkledij. Overalls met een taille bijvoorbeeld. Of met een vrolijk kleurtje erin verwerkt. En laarzen, ook zoiets. Op boerderijen zijn vaak laarzen zat, vooral vanaf maat 45. Maar een vrouwenvoet is meestal kleiner. Op (varkens)bedrijven waar bedrijfsondergoed verplicht is, valt het als vrouw niet mee die XXL-mannenonderbroek omhoog te houden. Bovendien, wat moet je met die gulp?

Maar er zijn natuurlijk ook vrouwen die nooit in bedrijfskleding lopen. Ze zijn dan wel met een boer getrouwd, maar zelf hebben ze hun eigen besognes en eigen kleding. Helemaal prima. Zoveel vrouwen, zoveel kledingstijlen.

Daarom een verzoek. Vrouwen, mail mij een foto van uzelf waarop u in zelfgekozen kledij staat afgebeeld (onverkleind, minimaal 1 MB). Het mag een overall zijn, een minirok of waar u zich maar prettig in voelt als u thuis op de boerderij bent. Zet er uw motivatie voor de kledingkeuze bij. Ik hoop op een mooie mix en ga er zeker iets mee doen.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jeroen

  Volgens mij zijn de blogs, niet bestemd voor 1 groep? Dat er vraag uit komt voor een groep is wat anders, maar deze titel vind ik niet passend.
  Wij hebben vrouwelijk bezoekers op het bedrijf en voor hun zijn erg keurig laarzen(juiste maat)en overalls(juiste maat)
  Denk dat het voor de meeste bedrijven, waar met regelmaat vrouwen op bezoek zijn die dingen wel goed geregeld zijn.

  En als er niet vaak een vrouw komt, vind ik ook niet, dat je mag verwachten dat die kleren er zijn. Daar zit het grote verschil in.
  En valt mij steeds vaker op in de blogs van U, de aanval richting de boer, als lomp figuur, die nergens aan denkt.

 • no-profile-image

  Elisabeth

  Voor mijn werk heb ik gewoon een nette spijkerbroek en dito shirt of blouse aan, ik wil mij netjes en prettig voelen, een overall heb ik nog nooit aan gedaan, we hebben toch allemaal een wasmachine?Ik heb wel werkschoenen aan, omdat deze fijn en prettig lopen.Na het werk ga ik altijd douchen en doe schone kleding aan voordat ik naar de boerderij winkel of naar binnen ga.

 • no-profile-image

  dineke

  ik las over dat er vrouwvriendlijke overalls zijn ontworpen...heel leuk! Zijn ze al ergens te koop?

Of registreer je om te kunnen reageren.