Rundveehouderij

Achtergrond

Aanbod zit opleving prijzen in de weg

De kalvermarkt blijft kwakkelen. Het aanbod aan slachtrijpe kalveren blijft groot waardoor de markt geen kans krijgt om te herstellen. De notering blanke kalveren ligt gemiddeld 3 cent lager vorige week. Het is de vraag of aan de prijsdaling een einde is gekomen. Afgaande van de situatie in het buitenland is de voorspelling niet rooskleurig. In Italië en Duitsland is de situatie niet veel beter, alleen uit Frankrijk komen wat positievere geluiden door (tijdelijk) minder aanbod aan kalveren. De prijzen in Nederland voor zwartebonte vleeskalveren varieert nu tussen de €3,95 en €4,05 per kg; voor roodbonte kalveren is dat wat hoger, namelijk €4,05 tot €4,15 per kg.
De kalvermarkt blijft aanhikken tegen te weinig vraag naar kalfsvlees. Het is de vraag wanneer dat zal aantrekken. Oktober is traditioneel geen beste maand voor de kalfsvleesmarkt. Richting het einde van het jaar kan de markt wel wat ontdooien waardoor de stemming in de markt kan omslaan. Dat gebeurt zeker als ook het aanbod aan kalveren in die periode wat terugloopt.
Bij de rosekalveren is het hetzelfde laken en pak. Ook daar is het aanbod relatief groot en staan de prijzen onder druk.

Prognose

prijzen rose en blank op zijn best gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.