Rundveehouderij

Achtergrond

Vleeshandel sukkelt door

In de vleeshandel heeft de vakantiestemming toegeslagen. Een aantal slachterijen slacht minstens een dag in de week niet. Gosschalk is traditioneel een paar weken dicht.
Er is weinig vraag naar rundvlees, wat minder slachten rechtvaardigt. Zomer en rundvlees gaan namelijk sinds jaar en dag niet met elkaar samen. Een verbetering in de vraag zit er dus voorlopig niet in. Pas wanneer de schoolvakanties ten einde zijn, keert de vraag weer terug naar het normale niveau.
Aan de aanbodkant zit ook weinig verandering. Er worden weinig melkkoeien uitgestoten en voor weidekoeien is het net nog te vroeg. Deze zijn van iets betere kwaliteit dan uitstootkoeien en mesters zullen een wat betere afzetperiode afwachten.
Door de slappe handel zullen de prijzen niet of nauwelijks veranderen.

Prognose

Weinig veranderingen

Of registreer je om te kunnen reageren.