Rundveehouderij

Achtergrond

Nuka-prijs stabiliseert zich

De druk is een beetje van de ketel. Afgelopen week daalden de prijzen voor nuchtere kalveren niet. Veemarkt Leeuwarden kreeg er zelfs een paar euro bovenop door een vrije mester die veel kalveren nodig had.
Voor deze week zijn de verwachtingen dat de prijzen gelijk blijven. Het niveau is op een dusdanig laag niveau dat er nog maar weinig af kan. Smalle, lichte kalveren brengen momenteel nauwelijks wat op. Deze worden vaak voor niets mee gegeven.
Puntje van zorg is het licht toenemende aanbod. De integraties zullen dit zeker aangrijpen in een poging om een verdere prijsdaling te forceren. goedkopere buitenlandse kalveren kan geen excuus meer zijn omdat de Duitse noteringen op hetzelfde niveau als de Nederlandse liggen. En daar komen de transportkosten nog boven op.

Prognose:

Gelijk prijsniveau

Of registreer je om te kunnen reageren.