Rundveehouderij

Achtergrond 167 x bekeken

Bodem prijzen voorlopig bereikt

De kalverintegraties kunnen opgelucht adem halen: de prijsdalingen bij blank zijn voorbij. In de handel in blank kalfsvlees is een voorzichtig evenwicht ontstaan. Omdat er nu minder kalveren worden geslacht, loopt het aanbod weer beter in de pas met de vraag. Toch zijn de aanbodproblemen nog niet helemaal opgelost, omdat de gemiddelde mestperiode nog op 29 weken zit, terwijl 27 normaal is. De vraag naar blank kalfsvlees is redelijk.
Het aanbodprobleem gold de afgelopen tijd voor de hele EU. De Nederlandse integraties hielden bij het opzetten van kalveren nog wel rekening met de traditionele zomerdip, maar in het buitenland werd volop opgezet.
Voor rosés is er ook een licht positieve ondertoon, al zit de definitie nog wat dwars. Jonge rosés moeten iets meer geld op gaan leveren, maar de slechte situatie bij blank voorkomt dat nog. Daarnaast zijn afnemers nog druk met het creëren van een nieuwe markt. Er worden wat stallen met kalveren ouder dan 8 maanden vastgehouden, in de hoop op aantrekkende prijzen. Dit lijkt niet verstandig, omdat die kalveren op een later tijdstip opnieuw voor een overaanbod kunnen zorgen.

Prognose

Gelijke prijzen voor beide soorten

Of registreer je om te kunnen reageren.