Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Geen varkensmarkt meer

De markt laat ik achter me, maar ik blijf gewoon bij Boerderij.

Beste mensen, het is gebeurd. Deze week verscheen mijn opvolger op de redactie. Hij wordt verantwoordelijk voor de markt en gaat dus ook de wekelijkse analyses schrijven voor Boerderij op internet.

Verhuizing

Februari vorig jaar begon ik bij Boerderij. Per 1 juli werk ik voor de redactie varkenshouderij in plaats van op de marktredactie. Ik ben intern verhuisd, van de ene naar de andere deelredactie. Niet dat ik de markt niet meer boeiend vind. Ik kijk bijvoorbeeld nog steeds reikhalzend uit naar de DPP-notering als die op woensdag verschijnt. Hetzelfde geldt voor de Vereinigungspreis op vrijdag; wordt het duurder en hoeveel, of gaat het juist omlaag. Het is gewoon tijd voor iets anders.

Kommer en kwel

Ik ben blij dat ik nog even kon schrijven over de snel stijgende varkensprijs van de afgelopen maanden. Die prijs zat vorig jaar muurvast met dat grote aanbod. Nu de biggen nog. Want het wil totaal niet op die deelmarkt. Dat is frustrerend. Iedere dag je best doen voor een goed product en tegelijk veel geld verliezen. Het is te hopen dat na de zomer de biggenmarkt snel aantrekt.

Geen afscheid

Van afscheid nemen is dus geen sprake. Ik blijf bij Boerderij. Met dat verschil dat ik nu niet meer dagelijks denk in termen van vraag, aanbod en prijs. Mijn aandachtsgebied verruimt. En zo nu en dan blijf ik een blog schrijven. Daarbij is niet uitgesloten dat de aanleiding voor het verhaal alsnog uit de markt komt. Want euro’s brengen zo nu en dan veel teweeg.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Tapjan

    Kees veel plezier op je nieuwe plek en jee hebt een zeer goede opvolger gevonden. Iemand die eerlijk en niet te scherpe markt commentaren levert. Een jonge rechtvaardige man die wel goed weet wat er leeft in het varkens wereldje.

Of registreer je om te kunnen reageren.