Rundveehouderij

Achtergrond 403 x bekeken

Stoereboerenkalender komt weer

Boeren dachten dat het niet doorging, maar de tweede stoereboerenkalender staat in de steigers. De mannen willen vooraf wel weten wat ze aanmoeten. Overall of juist niet?

“Gaat het nog door dan?” vroeg één van de boeren die is geselecteerd voor de tweede stoereboerenkalender. Nu de website van Boerderij vol prachtige boerenmeiden staat, dachten de mannen: dat wordt niks meer met ons. Ze gaan er vanuit dat vrouwelijk schoon altijd voor mannelijk schoon gaat.

Dat is een ernstig misverstand dat ik bij deze uit de weg wil ruimen. Mannelijk schoon is anders, maar zeker niet minder. Dus: it giet oan!
Net als vorig jaar gaan we vanaf nu de boeren langs om ze te fotograferen op hun eigen bedrijven. En net als vorig jaar kiezen we voor puur natuur. Geen make-up, geen gedoe met haarlak en camouflagezalfjes en geen geschoren borsthaar.

En: ook geen overalls. Eén van de boeren vond dat raar. Hoe kunnen ze dan zien dat ik een stoere boer ben? Goeie vraag. Dat boerengehalte blijkt uit de plekken waarop we de foto’s maken. Aan het voerhek, op de aardappelbult, bij de voersilo. Maar aan de boeren zelf is het inderdaad niet te zien. Dat is een bewuste keuze: boeren zijn mannen net als ieder ander. Ze hebben alleen een andere werkplek.

Maar als er mensen zijn die de boeren het liefst in overall zien, laat het me dan alsnog weten.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.