Rundveehouderij

Achtergrond

Fresh Cow Concept van Hendrix UTD

Hendrix UTD komt met een nieuw voerconcept voor nieuwmelkte koeien.

Hendrix UTD lanceert binnenkort het Fresh Cow Concept. In het concept krijgen nieuwmelkte koeien gedurende een maand Fresh Cow Meel. Dat bevat allerlei specifieke producten die de penswerking en het metabolisme van de koe stimuleren.

Het doel van de aangepaste voeding is dat de koeien minder last hebben van de kwalijke effecten van de negatieve energiebalans. Deze wordt beperkt door enerzijds een betere energievoorziening, anderzijds door de koeien rustiger te laten starten, zodat de energiebehoefte kleiner is. Productmanager Robert Meijer stelt daarom dat voeren met het Fresh Cow Concept gelijk staat aan ‘voeren op gezondheid‘

Het Fresh Cow Concept draait al op ruim 80 bedrijven in Duitsland. Op dit moment begeleidt Hendrix UTD zo’n 10 Nederlandse pilot-bedrijven, die al geruime tijd werken met het nieuwe concept.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.