Rundveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Drukker met koeien dan met eigen vrouw

Wat doet een boerin als haar man drukker is met showkoeien dan met zijn eigen vrouw? Mopperen!

Wat nou koeienfeest? De boerin die ik sprak, had de balen van de NRM. En dat nog voor het festijn echt begonnen was. Haar man was al weken down under. Niet dat hij met eigen koeien naar Utrecht ging. Hij hielp een collega-boer die wel gaat.

Elk vrij uurtje was manlief weg. Tussendoor kwam hij even thuis om te voeren, melken, inkuilen en een haastige boterham. Maar meteen daarna was ie alweer op pad. De showkoeien moesten namelijk vertroeteld. Ze moesten oefenen met lopen aan de hand, wennen aan wassen, schrobben, knippen en ander gefrunnik. Ze stonden al weken op een speciaal dieet zodat ze tijdens de NRM niet te dik en niet te dun zouden zijn.

Ze had erover gemopperd. Dat die verrekte koeien meer aandacht kregen dan zij. Dat hij liever naar een mooie koe keek, dan naar zijn eigen vrouw die toch ook beslist niet lelijk is. Het had niet geholpen. ‘Showkoeien klaarstomen is een vak apart. Daar snap jij toch niks van’, had hij gezegd. En weg was ie alweer.

Dat was niet gemeen bedoeld, maar erg aardig was het ook niet. Hoe dan ook, ze zou blij zijn als het zondag was. Dan waren die koeien weer gewoon thuis en hij hopelijk ook. Dan had ze hem weer voor zichzelf. Dat wil zeggen: tot het begin van de Tour de France.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Koeienliefhebster

  Ach wat is nu mopperen...er zijn ook boerinnen hoor die net zo doen...zo gek dat manlief er gek van word. Misschien als de boerin in kwestie toch maar wat meer intresse toont of zo iets. Miscchien kunnen dingen dan anders uitpakken.....

 • no-profile-image

  jeroen

  Leuk weblogverhaal.
  Koeienliefhebster, ze bedoelt het enigszins ook met een knipoog, vermoeid ik tenminste.

 • no-profile-image

  piet

  Hoi leuke boerin,

  Ga gewoon even lekker stappen als Piet de koeien poetst. Laat je ook maar eens lekker verwennen in de beautyfarm, de sauna of de swingerclub. Beter nog op het strand van Ibiza samen met een krolse vriendin.

  Groet
  andere Piet

 • no-profile-image

  Henk

  Moet ook altijd lachen om die veehouders die zo met hun koetjes aan het trutten zijn. Normaal zijn het ruige stoere kerels die lange dagen maken, nooit ziek zijn en vaak op tv de sportzender op voorkeurskanaal 1 hebben staan.
  Deze mensen slaan 180 graden om als er weer erges een barbieshow komt. Ruim tevoren worden de dieren getrained, gewassen, geföhnd, be-make-uped, bepoederd, begel-ed. En de grootste professionele barbieïsten "vliegen" zelfs vaak een heuse cowfitter in... Ut zijn dan net 'Gooise vrouwen'!! (haha!!!)
  Maar ieder zn eige hobby wa.
  Maar toch denk ik dat mijn vrouwtje stiekum blij is dat wij het bij melken, voeren en verzorgen houden...;))
  Groet, Henk

Of registreer je om te kunnen reageren.