Rundveehouderij

Achtergrond

Zelfrijdende voermengwagen Sgariboldi Gulliver

Veel koeien melken en zelf blijven voeren. dat willen veel boeren. dat kan vaak met zelfrijdende voermeng-wagens . Fabrikanten spelen in op deze interesse.

Peddelmenger van Sgariboldi

Bij sgariboldi geen vijzels die horizontaal of verticaal het voer mengen, maar peddels.

Merk: Sgariboldi Gulliver. Inhoud: 15, 18 en 21 kuub. Motor: John Deere 127 kW (170 pk) of 102 kW (140 pk). Uitvoering: de Gulliver heeft vierwielbesturing en naar keuze twee- of vierwielaandrijving. Voor het nodige comfort is er bladvering voor zowel de voor- als achteras te krijgen. Optie is een omkeerbare koelvin om de radiator even schoon te blazen bij veel stof. De hydraulische componenten zijn van het bekende merk Bosch-Rexroth. Om het voer dicht bij de koeien te brengen is er een glijplaat onder de losdeur of een losketting beschikbaar. Lengte, breedte en hoogtemaat voor de 21-kuubs versie Gulliver 4021 (l×b×h): 9,50×2,50×3,00 meter. Bijzonderheid: de Gulliver heeft een invoer die gebruikt kan worden als hakselaar. Het gras vanaf de frees wordt via een hydraulisch te bedienen plaat wel of niet langs de hakseltrommel boven de elevator gestuurd. Elke gewenste gewaslengte is zo haalbaar. Daarnaast maakt de Gulliver gebruik van peddels om te mixen in plaats van verticale of horizontale mengvijzels. Dit zou een betere mengkwaliteit moeten geven.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.