Rundveehouderij

Achtergrond

Zelfrijdende voermengwagen AFT Prestige

Veel koeien melken en zelf blijven voeren. dat willen veel boeren. dat kan vaak met zelfrijdende voermeng-wagens . Fabrikanten spelen in op deze interesse.

AFT is luxe en complete Italiaan

De AFT is bijzonder door zijn vele unieke opties zoals een beweegbare cabine, laadkraan en opschepluik.

Merk: AFT Prestige 170. Bakinhoud: 17 kuub; 12, 14 en 20 kuub ook verkrijgbaar. Motor: Mercedes Benz 110 kW of 130 kW. Uitvoering: de Italiaanse AFT Prestige 170 heeft een verticale mengvijzel. De maten voor deze 17-kuubs uitvoering zijn (l×b×h) 7,60×2,99×3,15 meter. De laadfrees heeft twee even grote rotoren die tegen elkaar indraaien voor een groter laadvermogen. De Mercedes-motor van de wagen is rechts naast de cabine geplaatst. De doseerband zit direct achter de cabine. Vierwielbesturing is geen optie. De Italiaanse bouwer heeft wel gelet op details en design, zoals de vele mooi geïntegreerde werklampen en achteruitrijlampen. Bijzonderheid: de ongelijke mengbodem, waarbij de ene vijzel lager staat dan de andere, moet leiden tot een beter mengresultaat. Er zijn veel opties die anderen niet kunnen bieden. Bijvoorbeeld de hydraulisch beweegbare cabine over 1,30 meter voor een goed zicht bij het laden. Daarnaast is er een opschepluik om balen in te laden. Ook is er een aparte hijskraan met knijpbak achter op de wagen te schroeven, waarmee grof materiaal is in te laden.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.