Rundveehouderij

Achtergrond

Voermengwagen Vermogensmetingen aftakas

Voermengwagen vraagt meer vermogen dan de voerdoseerwagen.

Vermogensmetingen aftakas

De voermengwagen vraagt meer vermogen dan de voerdoseerwagen. Om te kijken hoeveel, moet bij beide wagens (met 3,3 ton voer) een aftakasmeting uitgevoerd worden. Daaruit blijkt dat de voermengwagen, met ingeschakelde vertragingskast, een vermogen heeft van circa 30 kW (41 pk). Met de vertragingskast uitgeschakeld 52 kW (71 pk). Bij het lossen daalt dat tot 11 kW (15 pk). De voerdoseerwagen komt alleen in actie tijdens lossen. Gemiddeld kost dat 17 kW (23 pk) vermogen. Halverwege zijn er pieken die oplopen tot 22 kW (30 pk). Het werkelijke vermogen ligt bij de doseerwagen hoger, want er gaat hydraulisch vermogen naar losbandjes en bodemketting.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.