Rundveehouderij

Achtergrond

Trioliets zelfrijder: de Triotrac

Veel koeien melken en zelf blijven voeren. dat willen veel boeren. dat kan vaak met zelfrijdende voermeng-wagens . Fabrikanten spelen in op deze interesse.

Bijzonder laadsysteem

Merk: Trioliet Triotrac. Inhoud: 14, 17 en 20 kuub. Motor: John Deere 110 kW (150 pk). Uitvoering: het eerste prototype van de Triotrac toonde Trioliet alweer 2 jaar geleden. Nu is de wagen definitief klaar.
De Triotrac werkt met twee verticale mengvijzels. De zelfrijder heeft twee snelheidsbereiken van 0 tot 13 en van 0 tot 40 kilometer per uur. Vierwielaandrijving en vierwielbesturing zijn optie. Bijzonderheden: het laadsysteem. In plaats van een frees met elevator gebruikt de Triotrac een snijmes van een kuilsnijder met daarachter een langzaam draaiende rotor. Deze rotor gooit de ongeveer 30 centimeter dik gesneden plak voer op een opvoerband. De opvoerband is zo breed als de wagen en bestaat uit twee delen: een sneller en langzamer draaiend deel. De sneldraaiende band gooit het voer in het achterste deel van de mengkuip en de langzaam draaiende band gooit het voorin. Voordeel van het systeem is dat er minder structuurbederf zou optreden dan bij een freessysteem.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.