Rundveehouderij

Achtergrond

Trioliet: Solomix 2-1600 VL

De Trioliet is een solide machine die rustig mengt met goed resultaat. Trioliet vraagt zeer weinig vermogen bij het mengen en lost snel.

●●●○ Gebruiksvriendelijkheid De perfecte weeginrichting: altijd goed zicht doordat het weegdisplay aan een lange, zwenkbare steun zit. De display geeft uitleg over instellingen in het Nederlands en het gewicht verloopt niet. Goed zicht in de bak door kunststof raam. Min: het veel te lage bordes.
●●●● Mengen Mengen gaat bij de Trioliet opmerkelijk rustig. Bij aanvang van mengen is direct te zien dat het onderste voer bovenkomt. Na 2 minuten was er al duidelijk resultaat, maar totaal was 5 minuten nodig. De wagen snijdt veel en snel, maar laat voerstructuur intact. Opmerkelijk: tijdens mengen staat de Trioliet (als enige) zo vast als een huis.
●●●●○ Lossen De hoogste score: snel lossen, egaal en luchtig. Door het hoge lostempo stroopt het loskanaal soms vol.
●●●●● Vermogensbehoefte De Trioliet vraagt met 50 kW bij een volle kuip (omgerekend 3,1 kW/kuub) het minste vermogen. Met vertragingskast (optie) daalt het vermogen naar 37,5 kW. Laagste aanloopmoment in de test: 1.700 Nm.
●●● Onderhoud Handleiding mist een duidelijk smeerschema. Handleiding is sober, maar wel degelijk ingebonden. Goed zijn de oliecontrole-kannetjes aan de voorkant, helaas zonder duidelijke markering erop.
●●● Constructie De machine oogt degelijk. Het laswerk is redelijk, maar niet overal even goed. De weegcellen van de driepuntsweging zijn mooi weggewerkt. De contramessen zijn knullig aan de kuip geschroefd in plaats van gelast: kans op roest. De losklepconstructie mist een geleidingsstrip en de cilinder is star aan de losklep geschroefd. Trioliet verandert deze drie constructiemissers op de nieuwe machines.
Weegtest De Trioliet gaf 4 kilo te weinig aan: een afwijking van 0,4 procent.

Opvallend: lange vijzels die bovenin erg smal zijn.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.