Rundveehouderij

Achtergrond

Strautmann: VertiMix 1400 D

De Strautmann is een degelijk uitgevoerd en mengt goed en snel. De Strautmann heeft veel smeernippels en de weeginrichting heeft een kleine afwijking.

●●● Gebruiksvriendelijkheid Eenvoud kenmerkt deze machine. Zowel aankoppelen als bedienen is kinderlijk eenvoudig. Bedieningspaneel zit lekker dichtbij, op een steun achter de cabine. Nadeel is dat de achterruit niet dicht kan en er nauwelijks zicht is op de trekhaak. Eenvoudig te bedienen weegdisplay, met heel duidelijke cijfers. Weeginrichting loopt wel na. Slechts een klein bordes.
●●●● Mengen Een baal verwerken gaat prima en heel snel. Na 4 minuten was het mengsel klaar; de snelste tijd. Het eindresultaat was voldoende luchtig en structuurrijk.
●●●● Lossen Lost in 40 seconden 3.300 kilo. Na 540 aftakastoeren blijft er 60 kilo in, na 1.000 toeren gaat de wagen schoon leeg. Bandsnelheid is instelbaar en de band kan ver van de wagen lossen.
●●● Vermogensbehoefte 60 kW nodig voor een volle wagen is gemiddeld. Omgerekend per kuub (inhoud 14 kuub) komt dat op 4,3 kW en dat is bovengemiddeld, net als de 2.200 Nm voor het aanloopmoment. Met de standaardvertragingskast daalt het naar 35 kW.
●●○ Onderhoud Met 16 stuks de meeste vetnippels, waarvan enkele onder een zwarte rubber flap. De oliepotjes voor de oliecontrole zijn zoals het hoort: doorzichtig en makkelijk afleesbaar. Goede handleiding, echter zonder duidelijke foto’s.
●●●● Constructie De Strautmann is een degelijk uitgevoerde, goed afgewerkte machine. De algehele constructie is, afgezien van de gesplitste vijzelaandrijving, simpel maar doeltreffend. Het laswerk is goed. Een plus voor de stevige verlichtingsbalk. De opzetwand op de transportband is zo geconstrueerd dat er geen vocht tussen kan komen, dus geen roest. Minpuntje is de star-gelaste cilinder aan de losklep.
Weegtest De Strautmann gaf 26 kilo te weinig aan: een afwijking van 2,4 procent.

Het weegdisplay van Strautmann toont de grootste cijfers van de test.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.