Rundveehouderij

Achtergrond

Storti: Dunker TW 160

De Storti is zeer gebruiksvriendelijk en vraagt redelijk veel vermogen bij het mengen. De weeginrichting heeft een kleine afwijking.

●●●● Gebruiksvriendelijkheid Door het eigen hydraulische systeem snel en makkelijk aan te koppelen. Ideaal bordes: ruim, veilig afgeschermd en op de juiste hoogte. De chauffeur kan de losband zien draaien. Weegdisplay met duidelijke cijfers, maar reageert traag.
●●● Mengen Na 7 minuten was het mengsel klaar, maar werd een geringe mate van structuuraantasting vastgesteld. Door de korte vijzels (1 meter hoog) duurt het even voordat bovenin alles goed gemengd is. Storti had 3 minuten nodig om de baal te vermengen. Tijdens mengen zit er meer voer op de voorste dan op de achterste vijzel.
●●● Lossen Het standaard losbandje lost het voer luchtig. Nadat 2,5 ton gelost is, neemt het lostempo rap af. Op 540 aftakastoeren blijft er 170 kilo achter. Na 1.000 aftakastoeren gaat de kuip schoon leeg.
●●○ Vermogensbehoefte Vraagt met een volle mengkuip met 70 kW veel vermogen. Met de standaard vertragingskast daalt dat naar 45 kW. Aanloopmoment is met 2.100 Nm gemiddeld.
●●○ Onderhoud Ondanks het losbandje slechts 8 vetnippels, waarvan twee op de hydraulische contramessen. Doorsmeren gaat snel. De kijkglaasjes op de oliepotjes voldoen.
●●○ Constructie De Storti blinkt uit in eenvoud, maar is slordig afgewerkt: lukraak geplaatste elektronicakastjes en losse bedrading. Het laswerk van de kuip is goed, het overige laswerk redelijk. Voldoende veiligheidsstickers. De losklepconstructie ligt vrij van de kuipwand; mooi opgelost. Er kan vocht tussen de opzetrand van de transportband: roestvorming. De binnenkanten van de contramesbevestiging zijn niet tegengelast, ook roestvorming.
Weegtest De Storti gaf 22 kilo te veel aan: een afwijking van 2 procent.

Makkelijke details zoals een juiste aanduiding van de losklep.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.