Rundveehouderij

Achtergrond

Smallere Keenan Kompact 160 voermengwagen

De Ierse fabrikant Keenan heeft een smallere voermengwagen gebouwd. De Kompact 160 heeft een inhoud van 16 kuub.

De 16-kuubs Keenan Kompact 160 is 20 cm smaller geworden. De losvijzel zakte daarvoor.

De Kompact 160 is een kuub kleiner dan de bekende 17- kuubs Klassik 170, maar met 2,65 meter wel 20 centimeter smaller.

Het is het antwoord op de kritiek dat een Keenan-wagen te veel ruimte in beslag neemt. De winst is behaald door de losvijzel, die over de lengte van de wagen ligt, schuin onder de paddelrotor in plaats van ernaast te leggen.

Vierkantere vorm

De rotor met zes paddels heeft dezelfde diameter als de Klassik 170. Van buiten is de verandering vooral te zien aan de vierkantere vorm. Een trekker van 63 kW (85 pk) moet de wagen kunnen aandrijven.
De Bale Handler, het rek om makkelijker balen te voeren, is niet standaard. De losgoot kan 21 centimeter in hoogte variëren. De prijs ligt op ruim €36.000. Daarbij horen ook de van Keenan bekende voeradviezen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.