Rundveehouderij

Achtergrond

Nieuwe inseminator

Met een nieuwe inseminator werkt het stukken beter.

Sinds februari hebben we weer een andere inseminator op dit bedrijf. De vorige kon heel goed met me werken en deed alles als ik er bij was. Hij loog weinig tegen me, onthield nummers van veel koeien en wist waar die waren.
Maar meer en meer begon ik te geloven wat de managers me vaak vroegen: ‘Insemineert ie wel als jij er niet bent en doet ie dan wel de tochtigheidscontrole?’
Ik begon ook meer en meer het gevoel te krijgen dat hij wel een inseminatie opschreef in het boek, maar geen koe gedaan had.

Liegen en bedriegen

De managers konden echter amper met hem over weg. Hij loog vaak tegen hen, over van alles. Het vertrouwen was er niet meer, en ze waren dus al lang op zoek naar een andere inseminator. Maar iemand die wil en ook goed is, is moeilijk te vinden.

Nieuwe man is vooruitgang

De nieuwe man is veel betrouwbaarder. Hij lijkt ook meer te zien en neemt mijn methode van controle over en voert die ook uit. Ook als ik er niet ben. Dat is een vooruitgang voor het bedrijf, maar de managers zeggen dat ik even goed moet blijven komen. Want ze durven het niet aan zonder mij als alles weer kalft en drachtig moet worden deze zomer. De schrik van alle koeien gust zit er, gelukkig voor mij, nog goed in. Houden zo, dat bevalt me wel.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.