Rundveehouderij

Achtergrond

Kuhn Euromix I 1670

De Kuhn kan zowel voor als achter lossen, er is geen bordes aanwezig en het onderhoudsgemak laat te wensen over. De weeginrichting reageert traag maar geeft exact het gewicht aan.

●●○ Gebruiksvriendelijkheid De enige die standaard voor én achter kan lossen. Handig is de hydraulische, maar voor de testtrekkers te korte, steunpoot. Mooie voorziening om de vele slangen op te bergen bij afkoppelen. Duidelijke cijfers op weeginrichting die traag reageert bij laden. Alleen een trap aan de kuip, geen bordes. De penverstelling bij de contramessen kan beter: nu snijdt de splitveer in de vingers.
●●●○ Mengen Een baal verwerken gaat prima. Na 5 minuten mengen was het mengsel klaar. De Kuhn mengt agressief. De tegenmessen hebben veel effect. Vergeleken met andere 16 kuubs-kuipen zat de Kuhn tot de rand toe vol. Homogeniteit is prima.
●●○ Lossen De banden rijden een beetje over het geloste voer. Na 1.000 aftakastoeren blijft zo’n 35 kilo voer achter. Losbeeld is egaal genoeg, maar het minste mooi uit deze test.
●●● Aftakasvermogen Vraagt met volle kuip 60 kW aftakasvermogen: een gemiddelde waarde. Vertragingskast is optie. Het aanloopmoment is met 2.050 Nm ook gemiddeld.
●● Onderhoud Twee vetnippels onder de disselkap zijn lastig bereikbaar. Oliecontrole gaat via één oliereservoir (met kijkglas) achterop de kuip. Een compleet smeerschema ontbreekt in de goedkoop ogende handleiding.

Kuhn losklep is constructief gezien de beste die erbij zit.

●●●○ Constructie De Kuhn wijkt met de hoekig gevormde kuip en de drie uitstekende loskleppen af van anderen. De kuip is niet gewalst, maar gezet, vervolgens vastgebout en daarna laagsgewijs gelast. De boutjes zitten er nog. Constructief niet fout, maar fraai is anders. De Kuhn heeft de veiligste en qua constructie mooiste loskleppen. De cilinders zijn aan de klep bevestigd via een scharnierpunt; perfect.
Weegtest De weeginrichting gaf exact het gewicht aan.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.