Rundveehouderij

Achtergrond

Kiezen tussen voer doseren of mengen

Een opraapwagen ook inzetten als voerwagen lijkt financieel gezien de beste oplossing. Wanneer kies je toch voor een voermengwagen?

Boeren die voornamelijk kuilgras en mais voeren, kunnen prima uit de voeten met de opraapwagen als voerdoseerwagen. Wanneer het rantsoen te uitgebreid is kan beter gebruik worden gemaakt van een voermengwagen. Een uitgebreid rantsoen zoals bv kuilgras, mais, hooi, perspulp en een soja-raaptarwe-mengsel moet goed gemengd zijn. Wanneer het voer niet goed gemengd is, lopen vooral nieuwgemelkte koeien risico. Deze kunnen dan naast brok via de krachtvoerstations, te veel perspulp of mineralen binnen krijgen. De kans op pensverzuring en klauwaandoeningen is dan groot. Bovendien kan het voeren bij voermengen dan makkelijker overgelaten worden aan derden.
Klik hier voor de complete reportage

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.