Rundveehouderij

Achtergrond

Jeulin met nieuwe mengtechniek

Het aanbod van horizontaal- en verticaalmengers in Nederland is overweldigend. Toch zitten er nog gaten in die overvolle voermengwagenmarkt. Dat blijkt op de Sima-beurs in Parijs 2005.

Machinefabrikanten proberen zich steeds te onderscheiden van anderen. Dat was ook te zien op de Sima, de Franse landbouwbeurs. Een alternatief mengprincipe uitvinden bijvoorbeeld bleek populairder dan het verfijnen of verbeteren van de bestaande mengprincipes. Want er is al veel van hetzelfde. Een ander systeem betekent een ander verhaal en dan val je beter op. Klik hier voor meer informatie over voermengwagens op de Sima-beurs in Parijs 2005.

De Franse fabrikant Jeulin toonde een simpele methode om krachtvoer te mengen met ruwvoer. Dat gaat middels een aparte krachtvoerbak vóór op de uitkuilwagen. Via een vijzeltje wordt vervolgens het krachtvoer (of het meel) tijdens het lossen erbij gemengd.

OP COMMANDO KRACHTVOER : fabrikant Jeulin bedacht een simpele methode om krachtvoer of meelsoorten tijdens het lossen erbij te mengen. Dat krachtvoer komt uit de grote vijzelbak voorop. Meerprijs vijzelbak €3.000. Meer info op www.jeulinsa.fr.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.