Rundveehouderij

Achtergrond 3319 x bekeken

Hark Kuhn GA 8521

De Kuhn heeft een uitstekende bodemvolging en heeft een duidelijke handleiding voor het onderhouden.

●●/●●● Zwadvorm: de Kuhn is de enige hark waarbij de zwadvorm gelijkblijft, onafhankelijk van rij- of aftakassnelheid. Ondanks de lage tandsnelheid een matig zwad bij 8 km/u en een redelijk zwad bij 12 km/u.
●●●/●●●○ Harkverliezen: bij 8 km/u een gemiddeld verlies, bij 12 km/u heel weinig.
●●●●● Bodemvolging: de hoogste score. Het vernuft zit in de vier ver uit elkaar geplaatste wieltjes waarvan het geveerde achterste wieltje de voorkant aan de bodem drukt. De achterste en binnenste wieltjes kunnen tevens zwenken. Het hele wielstel staat op een draaikrans.
●●●● Werkdiepte: elektrisch-hydraulisch vanuit cabine, zonder schaalverdeling.
●●●●○ Zwadbreedte: elektrisch-hydraulisch. Een schaalverdeling ontbreekt.
●●●○ Aan- afkoppelen: twee dubbelwerkende, niet gemarkeerde hydrauliekslangenaansluitingen. Een zware, degelijke aftakas. Optie: zware hefbegrenskettingen. Een keurige opbergkast voor de elektrische bedieningskast en de slangen. Een hele zware, stabiele steunpoot die automatisch vergrendelt.
●●● Transport: per element kunnen vier armen afgenomen worden.
●●●● Onderhoud: met in totaal 38 vetnippels een gemiddeld aantal, per element negen stuks. De meeste nippels zijn met stickers gemarkeerd. Door de hydraulische aandrijving ontbreken tussenassen of tandwielkasten. Complete en gedetailleerde handleiding met een duidelijk (iets te klein) smeerschema.

Klik hier voor alle testresultaten van de harkentest

Hydraulisch aangedreven en de beste bodemvolging.Hydraulisch aangedreven en de beste bodemvolging.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.