Rundveehouderij

Achtergrond

Hark JF-Stoll M800 Pro getest

De JF-Stoll heeft een goede bodemvolging en heeft het laagste aantal vetnippels.

Zwadvorm/harkverliezen: door een ongeluk op de veldtestdag zijn geen veldmetingen gedaan van de JF-Stoll-hark.
●●●● Bodemvolging: elk element volgt de bodem zeer goed. De achterwielen staan erg ver uit elkaar. In totaal slechts drie wielen.
●●●● Werkdiepte: gewoon via spindels. De JF-Stoll-versie draait echter extreem licht en heeft een sticker erop zitten die keurig de draairichting weergeeft.
●●●○ Zwadbreedte: eenvoudige instelling door het omsteken van een balk die automatisch vergrendelt. Dus zonder gereedschap of borgpennen.
●●● Aan - en afkoppelen: slechts één enkelwerkende hydrauliekaansluiting en één touwtje. Een garderobe voor het opbergen van de hydrauliekslang ontbreekt. De steunpoot vergrendelt automatisch.
●●●○ Transport: drie tandarmen moeten afgenomen worden. Zelfs met alle tandarmen heeft de hark een hoogte van slechts 4,1 meter.
●●● Onderhoud: met in totaal 18 vetnippels het laagste aantal van deze test. Snel te doen dus. Elk element heeft zes vetnippels. Stickers die de vetnippels aanduiden ontbreken. De ronduit matige handleiding met erg slechte tekeningen, foto’s en schema’s is een minpunt.


Klik hier voor alle testresultaten van de harkentest

Drie wielen die ver uit elkaar staan. Slechts 18 vetnippels.Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.