Rundveehouderij

Achtergrond

Hark Claas Liner 880 Profil getest

De Claas heeft een goede bodemvolging en heeft een duidelijke handleiding voor het onderhouden.

●●●/●● Zwadvorm: bij 8 km/u (490 tpm) gemiddeld zwad en bij 12 km/u (530 tpm) een slecht zwad. Claas heeft de hoogste tandsnelheid. Een lager aftakastoerental zou beter zijn. Opvallend: zuivere, strakke zwadranden.
●●●○ /●●●●●Harkverliezen: gemiddeld gemeten verlies bij 8 km/u. Uitmuntend weinig verlies bij 12 km/u.
●●●Bodemvolging: onder normale omstandigheden volgt de hark goed de bodem. Bij een fors golvend terrein kunnen de voorwielen vrijkomen. De hark heeft een soort jet-effect: bij het neerlaten van de hark, komen eerst de achterwielen op de grond, daarna de voorwielen. Dat voorkomt dat de tanden de zode induiken.
●●○ Werkdiepte: eenvoudige doorsneeverstelling via spindels. Zitten echter kort op de beschermbeugels; vingers kunnen ertussen komen.
●●●Zwadbreedte: simpele, mechanische driestandenverstelling met pen en borgclip.
●●●Aan- en afkoppelen: snel en simpel, slechts één EW-ventiel. Een omschakelventiel om linker- en rechterelement apart te heffen is standaard. De steunpoot is klein, zit ver naar achter en zakt diep weg op zachte bodem.
●●●○ Transport: vier armen moeten afgebouwd worden. Dat gaat snel met de handzame veerstalen borgclip. Het zwaddoek heft automatisch hoog.
●●●●○ Onderhoud: met 44 vetnippels een gemiddeld aantal. Extra plus: stickeraanduiding van meeste vetnippels, prima onderhoudsboek met duidelijke plaatjes, tekeningen, inhoudsopgave en smeerschema.

Klik hier voor alle testresultaten van de harkentest

Goed bereikbare, eenvoudige curvebaanverstelling.Drie werkbreedte-instellingen via pen en borgclip.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.