Rundveehouderij

Achtergrond

Roséprijzen zakken fors in na Pasen

Het tij is aan het keren voor de prijs van rosévlees. De markt staat onder druk en de prijzen zijn aan het dalen. Het krappe aanbod bij de slachterijen is iets ruimer geworden, en vooral de vraag laat het afweten. De consumenten hebben na Pasen duidelijk minder behoefte aan rosévlees. De verwachting is dat de prijzen deze week nog verder wegzakken. Volgens handelaren gaat het de verkeerde kant op.
De dalende tendens in blank kalfsvlees zet onverminderd door. De markt is zeer moeizaam. De belangrijkste afnemer, Italië, heeft nauwelijks vlees nodig en zit met zijn notering bijna €0,40 lager dan Nederland.
Dit is een slechte ontwikkeling, aangezien 90 % van het Nederlandse blanke kalfsvlees wordt geëxporteerd. Exporteurs kunnen hun vlees in het buitenland niet wegzetten. De hoge prijzen voor blank kalfsvlees zaten lange tijd boven het Italiaanse prijsniveau. De Italianen hadden een aanvulling op de eigen productie nodig. Die tijden zijn voorbij. De verwachting is dat de prijzen voor blank kalfsvlees verder dalen. Het aanbod groeit iets, maar vooral: de vraag neemt af. Waarschijnlijk dalen de prijzen opnieuw met zo’n €0,15.

Prognose:

Rosé en blank kalfsvlees blijven flink in de min.

Of registreer je om te kunnen reageren.