Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs blank kalfsvlees zakt verder weg

Het gaat erg slecht met de handel in blank kalfsvlees. Het aanbod van kalveren is Europees gezien veel te ruim. Bepalende landen als Italië, Frankrijk en Duitsland zijn vorige week nog meer met hun prijzen gaan zakken. Nederland, dat 90 % van het blanke kalfsvlees exporteert, rest niets anders dan hetzelfde te doen. Exporteurs moesten hun prijs gemiddeld met €0,20 laten zakken.
Het is nu wachten tot supermarkten de prijzen voor kalfsvlees ook gaan verlagen. Die zijn nu in verhouding nog hoog en consumenten laten het vlees liggen. Het is wachten op de ommekeer. Maar die komt nog niet. De prijzen zullen de komende weken alleen maar verder dalen.

De roséprijzen waren vorige week wat minder uit evenwicht dan blank kalfsvlees. De prijs bleef vorige week steken op €3,05. En dat is toch een kleine opsteker na de forse daling een week eerder. Handelaren spraken toen de verwachting uit dat het de verkeerde kant op zou gaan met het rosévlees. De stabilisering heeft er mee te maken dat slachterijen meer vraag hebben naar rosé, ondanks dat de verkoop slecht is. Vermoedelijk blijft de roséprijs stabiel.

Prognose:

Blank kalfsvlees zakt verder weg, rosé gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.