Rundveehouderij

Achtergrond

Ze zijn er gewoon niet

In de korte week na Pasen nam de aanvoer van slachtkoeien af. Dit in tegenstelling tot voorgaande jaren. De koeien zijn er gewoon niet, het aanbod is nog steeds zeer krap.
Die moeizame handel zorgt voor een enorm spanningsveld. De prijs voor slachtkoeien moet eigenlijk omhoog, maar dat kan niet omdat de vleesafzet nu al stroef verloopt. Daar zit dus geen ruimte. Willen de slachterijen geen verlies lijden, dan moeten de prijzen eerder omlaag. Dat is nu niet bepaald het geval. De prijzen lopen eigenlijk al tegen het plafond.
De krapte op de slachtkoeienmarkt zal komende maanden niet veranderen. De vleesprijzen blijven stabiel en onverminderd hoog, vooral in de duurdere vleessoorten. Consumenten grijpen in de supermarkt steeds meer naar alternatieven. De vleesverkoop blijft daardoor matig.

Prognose:

Vleesprijzen blijven hoog.

Of registreer je om te kunnen reageren.