Rundveehouderij

Achtergrond

Weinig leven in de brouwerij

De afgelopen slachtweek leek erg veel op de vorige en waarschijnlijk ook op de weken die komen gaan. Het aanbod van uitstootkoeien is en blijft krap. En om toch wat aan de haak te krijgen, blijven slachterijen ook interesse houden in het slachten van wat rosékalveren.
Maar erg spannend is het allemaal niet. Door de krapte is er ietwat een neiging tot stijging van de prijzen, maar gezien het al hoge niveau is een even plausibel scenario voor deze week dat ze gelijkblijven.
Bij de afzet lijkt het voorvlees wat terug te zakken en gaat het achtervlees wat makkelijker weg, mogelijk een kleine paasbonus. Het houdt elkaar ongeveer in evenwicht, waardoor de kiloprijs stabiel blijft.
Deze markttoestand lijkt behoorlijk vast te zitten. Ook bij grote buur Duitsland is het aanbod erg krap, misschien nog wel meer dan bij ons.

Prognose:

Voorlopig blijven prijzen hoog.

Of registreer je om te kunnen reageren.