Rundveehouderij

Achtergrond

Rosé zakt beetje, blank twee beetjes

De verkopen van rosé kalfsvlees lopen niet echt makkelijk, maar toch weet het vlees met enige moeite wel een plaatsje in de afzetmarkt te veroveren. Het aanbod is niet zo groot dat het de markt bederft, maar voldoende om constant wat prijsdruk te geven op de achtergrond. Dat voorkomt in elk geval dat de prijs kan gaan stijgen. Afgelopen week was die prijsdruk zelfs iets te veel van het goede om de prijsverandering op nul te houden; de kalverintegraties zijn eensgezind in de stuiver die ze van de notering hebben afgehaald.
Moeizamer ging het met het wegzetten van blank kalfsvlees, al verschillen de meningen wat over de mate waarin dat speelt. Feit is in elk geval dat het voorvlees, wat de afgelopen week de boel nog een beetje compenseerde, nu dan ook meezakte met de al langer kwakkelende afzet van bijproducten en achtervlees. Dat deed de gemiddelde kiloprijs geen goed; 5 tot 15 cent inleveren geblazen. Het gemiddelde van de genoemde bedragen houden we op een dubbeltje in de min, en dat is het dubbele van de achteruitgang bij de rosés.
Na de vrije tweede paasdag zal de handel vermoedelijk maar rustigjes op gang komen.

Prognose:

Rosé gelijk, blank gelijk tot iets dalend.

Of registreer je om te kunnen reageren.