Rundveehouderij

Achtergrond

Prijsdaling vlakt af

Geen verandering op de nuka-markt. Een ruim aanbod aan vooral buitenlanders, stallen die tussen rondes heel kort leeg staan, en bijgevolg moeilijk te plaatsen nuka’s. Dit zal nog wel even zo blijven. Afgelopen week gingen er, beperkt, nog enkele euro’s van de prijs af; het minst bij vaarzen, het meest bij kruislingen. Maar de daling lijkt nu wel afgelopen.
Volgens Dienst Regelingen zijn in februari 77.354 nuka’s geïmporteerd. Ruim een kwart meer dan de 60.026 in die maand een jaar eerder, maar toch 10.000 stuks minder dan in januari 2008. Toch is van een kentering geen sprake, het aanbod over de grens blijft groot.
De aanvoer uit België (11.605) en Polen (8.781) was in februari praktisch gelijk aan januari. De aanvoerder van de top 3, Duitsland, zakte fors terug tot 32.446 nuka’s, tegen 48.861 een maand eerder.

Prognose:

Gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.