Rundveehouderij

Achtergrond

Kalfsvlees wat moeilijker te slijten

Kennelijk speelt het hoge prijsniveau voor blank kalfsvlees de sector langzamerhand parten. De verkopers moeten er flink aan trekken om het assortiment aan de man te brengen. Het verhaal is gelijk aan vorige week: het best gaat het met de luxere onderdelen uit het voorvlees. Achtervlees en bijproducten trekken de gemiddelde karkasprijs naar beneden. Afgelopen week werd de prijs een stuivertje naar beneden bijgesteld. De lopende week blijft het met wat geluk gelijk, maar nogmaals een kleine min behoort tot de mogelijkheden.
Europees gezien is de verwachting dat de komende maanden eerder een ruimer aanbod aan blanke kalveren ontstaat. De opbrengst blijft dan ook onder druk staan.
Ook bij rosé zijn de hoogtijdagen achter de rug. Het aanbod is ruim, en de slachterijen hebben geen haast om in te kopen door de rustige vraag. Bovendien beginnen de negatieve marges pijn te doen.
Op termijn is er wel een lichtpuntje: naar het schijnt staan steeds meer Spaanse roséstallen leeg door het dure voer in dat land. Later in het jaar zou dat een plus kunnen gaan geven voor de Nederlandse vleesprijzen.
I Prognose Blank gelijk tot dalend, rosé eerder dalend.

Prognose:

Blank gelijk tot dalend, rosé eerder dalend.

Of registreer je om te kunnen reageren.