Rundveehouderij

Achtergrond 96 x bekeken

Geen inspirerende markt

De NHBV houdt de noteringen tot en met 15 maart gelijk, de handel noemt gelijke prijzen tot soms plus 5 cent. Maar de top lijkt nu toch echt bereikt. De prijzen zijn gewoon hoog: 15 cent boven het niveau van vorig jaar. Hoewel het aanbod onveranderd krap blijft, is verdere prijsstijging erg moeilijk. De slachterijen spreken van negatieve marges. Die worden mede veroorzaakt door dalende prijzen van voorvlees, huiden en restproducten. Min of meer is dat nog gecompenseerd door aardig verkopend achtervlees, maar de rek is er nu wel uit.
In de laatste week voor Pasen is er aan de afzetkant weinig meer te beleven. Elders in Europa vallen zelfs werkdagen weg (Witte Donderdag en Goede Vrijdag), waardoor niemand behoefte heeft te vechten om slachtdieren. Prijsstijging zit er dus niet in, maar de prijs zal ook niet gauw omlaag gaan.

Prognose:

Gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.