Rundveehouderij

Achtergrond

Wat meer lucht bij luxe stieren

In het marktsegment van de wat luxere stieren loopt het allemaal wat vlotter dan het een tijd heeft gedaan. De prop slachtrijpe dieren die eind vorig jaar, begin dit jaar de prijsvorming in de weg zat, lijkt enigszins weggeslacht. Daardoor zijn vraag en aanbod beter in balans. Daarnaast heeft de importstop vanuit Brazilië, die vooral op luxer vlees betrekking heeft, wellicht voor iets meer lucht gezorgd. Toch is het heersende gevoel dat de sector zich daar niet rijk mee mag rekenen; de invloed is marginaal en het zal door de importban geen hosanna worden. Tot de inkopen voor Pasen (dit jaar 23 en 24 maart) op gang komen, is het mooi als het blijft zoals het nu loopt.
De Amerikaanse collega’s kunnen positiever zijn. De US Meat Export Federation maakte bekend dat, mede door de lage dollarkoers, de rundvleesexport in 2007 met een kwart toenam tot 464.301 ton. In geldwaarde was de plus zelfs 32 %: totaal €1,36 miljard.

Prognose:

Stabiel bij positieve stemming.

Of registreer je om te kunnen reageren.