Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Verkoop iets vriendelijker

De prijszetting bij de verkoop van rundvlees liep afgelopen week wat soepeler dan voorheen. Dit gaf de slachterijen net dat beetje extra ruimte om de stuiver prijsstijging aan inkoopkant (voor de derde achtereenvolgende week alweer) te kunnen dragen. Zonder die aantrekkende afzetmarkt zou dat een zware dobber zijn geweest.
Maar om van een kentering te spreken is te optimistisch. Het blijft hard werken om het vlees tegen de huidige prijzen in de markt te zetten. Veel ruimte om de veehouder nog wat extra te betalen voor zijn schaarse slachtkoeien, lijkt er dan ook niet te ontstaan. Maar omdat er weinig verandering wordt verwacht in het krappe aanbod, blijft er wel een opwaartse stemming in de handel. Toch zal het moeilijk blijken om dat gevoel nog een keer om te zetten in harde eurocenten.

Prognose:

Gelijke prijs met toch opwaartse druk daaronder.

Eén reactie

  • no-profile-image

    janssen

    nou beste mensen oproep slacht voorlopig maar geen koeien en stieren meer. eens kijken of die prijzen wel omhoog gaan. we hebben immers een zeer duur voerprodukt voor onze koeien , dat alleen al, is 30 cent de kilo
    wat ze meer op moeten brengen.

    gr janssen

Of registreer je om te kunnen reageren.