Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiel op hoog niveau

Stro is en blijft duur. Voor een deel doordat het dichtbij krap beschikbaar is of langzamerhand op raakt (Frankrijk), maar ook omdat het vervoer een moeilijk punt is. In januari was geen lege vrachtwagen te krijgen die als retourvracht stro mee kon nemen; de goederenstroom richting Spanje was 16 % lager dan het jaar ervoor en dus waren er evenveel vrachtwagens minder voor retourvrachten. Nu is dat iets beter, maar het strotransport loopt nog steeds moeizaam.
De laatste tijd komt er flink wat stro uit Groot-Brittannië, maar ook op die route is de transportcapaciteit een bottleneck. De partijen variëren in lengte en kleur, al is het materiaal wel goed droog en vrij van schimmel.
Het is moeilijk in te schatten of er in mei, juni krapte gaat ontstaan die de prijs verder opdrijft. Maar verlaging zit er tot de nieuwe oogst zeker niet in.

Prognose:

Prijsvast.

Of registreer je om te kunnen reageren.