Rundveehouderij

Achtergrond

Ruim buitenlands aanbod

De handel in nuchtere kalveren blijft standvastig, in die zin dat er meer dan genoeg nuka’s beschikbaar zijn vanuit het buitenland. Het zwaartepunt blijft Duitsland. Dat kon voorheen veel meer dieren in Frankrijk en Spanje kwijt, maar vanwege blauwtong moet het nu elders afzet zoeken. De vrees dat Groot-Brittannië zich daar – na het opheffen van exportbeperkingen begin dit jaar – ook nog eens met substantiële aantallen bij zou voegen, lijkt ongegrond. Weliswaar ogen de 4.496 nuka’s die in januari deze kant op kwamen dreigend vergeleken met de 8.615 stuks over heel 2007, maar het is toch slechts 5 % van de totale import in januari van ruim 87.000 stuks. Het Britse reservoir blijft echter toch een stok achter de deur waarmee de kalfsvleesintegraties de inkoopsprijs voor hun ‘grondstof’ laag kunnen houden.

Prognose:

Stabiel met druk naar beneden.

Of registreer je om te kunnen reageren.