Rundveehouderij

Achtergrond 166 x bekeken

Prijs blijft vast en hoog

Het aanbod aan slachtkoeien blijft onveranderd krap. Sommigen menen te bespeuren dat afgelopen week iets meer dieren beschikbaar kwamen, anderen denken dat de wens de vader van deze gedachte is. Hoe dan ook: als er al verschil is, is het minimaal. Aan de afzetkant van de slachterijen is geen sprake van aantrekkende prijzen voor het rundvlees dat naar de klant gaat. De marges blijven onder druk, wat prijsverhoging richting veehouder tot een lastige zaak maakt.
De verwachting is dan ook dat de uitbetaling op z’n plek blijft. Dat houdt in: 15 tot 20 cent per kg méér dan de prijzen een jaar geleden deden. En dat is ondertussen een vertrouwd beeld. Sinds de actuele rundvleesprijzen in juli 2007 stegen tot boven die van een jaar eerder, is het verschil steeds 15-20 cent geweest; al ruim een half jaar dus.

Prognose:

Gelijkblijvend.

Of registreer je om te kunnen reageren.