Rundveehouderij

Achtergrond

Klein aanbod rosés drijft prijs op

Het blijft onduidelijk of er nu echt weinig rosékalveren in de stallen staan, of dat ze worden achtergehouden omdat hun baasjes vermoeden dat de aantrekkende prijzen nog lang niet aan de top zitten. Hoe dan ook, wie de wél beschikbare dieren wil hebben, moet dieper in de buidel tasten. Afgelopen week ging de prijs met 11 cent omhoog naar gemiddeld €3,29. Sinds het dipje van €2,92 begin februari is er dus 37 cent bij gekomen.
Diverse bronnen geven nu wel aan dat er duidelijk weerstand begint te komen tegen het prijsniveau. In die mate zelfs dat de prijsverwachting voor de lopende week gelijkblijvend luidt. Er is al een week of 3 niets verdiend door de slachterijen, is het verhaal, en dat begint tegen te werken.
Na de onrustige blankvleesmarkt medio februari keerde vorige week de rust aan het front terug. Nog steeds is er in Italië een flink aanbod, maar daar staat tegenover dat het in Nederland erg meevalt. Het geslachte volume is daardoor toch redelijk te plaatsen geweest, al zit er wat verschil tussen de integraties.
Het is nog te vroeg om een steuntje in de rug te mogen verwachten in verband met Pasen, dat zal nog 1 of 2 weken afwachten zijn.

Prognose:

Stabiele prijzen voor zowlel blank als rosé.

Of registreer je om te kunnen reageren.