Rundveehouderij

Achtergrond

Genoeg nuka’s uit buitenland

De bescheiden prijsopleving van vorige week lijkt geen vervolg te krijgen. Het mag zo zijn dat het binnenlandse nuka-aanbod niet ruim is, maar vanuit het buitenland blijft er genoeg vriendelijk geprijsd aanbod beschikbaar om een plafond in de prijzen te houden. Dat zal voorlopig ook wel blijven; over enkele weken bijvoorbeeld loopt traditioneel de Ierse productie weer op. Zo de prijzen al gaan schuiven, dan eerder naar beneden.
De invoercijfers over januari geven aan dat afgelopen maand ruim 87.000 nuka’s zijn geïmporteerd, fors meer dan de 54.000 die in januari 2007 deze kant op kwamen. De meeste kwamen uit Polen (9.255), België (11.446) en Duitsland (48.861).
Handelaren merken overigens op dat de conditie van de aangeboden Nederlandse kalveren de laatste tijd niet overhoudt.

Prognose:

Pas op de plaats.

Of registreer je om te kunnen reageren.