Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Even terug naar Nederland

We bereiden ons voor op een vakantie in Nederland. We hebben volop plannen gemaakt over wat we daar allemaal gaan doen.

De kinderen zijn bijna 2 weken vrij en dat komt goed uit. Er zijn nog wat spullen in Nederland achtergebleven en er moeten nog wat zaken geregeld worden. Dus met auto en aanhanger gaan we vrijdag op weg om bijna 1.300 kilometer af te leggen. We gaan op een moment dat het leven hier begint te wennen en er nog veel gedaan moet worden. Eigenlijk een fout moment, maar ergens kijken we er wel naar uit. De kinderen vooral: die willen hun vriendjes en vriendinnetjes ontmoeten. Het is veel organiseren en bellen, want wie kan er zomaar een gezin met vier personen herbergen?

We hebben volop plannen gemaakt over wat we allemaal gaan doen wanneer we in Nederland zijn. Zo hebben de kinderen enorm veel zin om ‘eindelijk’ een frikadel speciaal te eten en zien wij een bezoek aan een afhaalchinees wel zitten. Er is ook een boodschappenlijst gemaakt: pindakaas en hagelslag staan bovenaan. Het is gek dat je dat soort dingen mist, zelfs na een aantal maanden. Emigranten die al langer in Frankrijk wonen, verzekeren ons dat die behoefte steeds kleiner wordt. Ik kan me daar iets bij voorstellen, want het eten in Frankrijk is prima. Onze kinderen eten tussen de middag warm op school. De eerste paar weken was het zuchten en steunen over het Franse menu, maar nu klagen ze nergens meer over. Ze vinden het van tijd tot tijd zelfs lekker.

Wanneer we terug zijn, gaan we er weer tegenaan. De eerste gastenkamer wordt onder handen genomen. Het vakantieseizoen nadert, waarin we vrienden en familie zullen ontvangen. We gaan verder met de plannen voor ons kleinschalige boerenbedrijf. De ambtelijke molens draaien hier erg langzaam. We hopen dat er deze zomer toch echt koeien lopen in het weiland rondom ons huis. En andere dieren. Een koppel kippen is ons al door de buren beloofd. En bij een vriendinnetje van onze dochter gaat de hond bijna bevallen; of we ook een puppy wilden. Maar nu eerst vakantie. Ons inmiddels vertrouwde uitzicht zullen we even moeten missen.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leo D

    Wat een schitterend uitzicht !! Kun je wat meer vertellen over jullie boerderij ? Hoeveel grond heb je ter beschikking / Moet je er een (gedeeltelijk) inkomen mee verdienen of is het voor de hobby??
    Ik wens jullie succes daar en hou ons op de "hoogte".

Of registreer je om te kunnen reageren.