Rundveehouderij

Achtergrond

Afzet blank kalfsvlees in evenwicht

Sinds het maximum van €5,75 per kilo medio januari, is de prijs van blank kalfsvlees gestaag gezakt tot hij 2 weken geleden stabiliseerde op €5,33. Afgelopen week gingen er weer een paar centen af, maar het gevoel is niet dat dit een verder dalende lijn betekent. Het zogeheten vijfde kwartier − vooral producten van de ingewanden − was gewoon wat lastiger te slijten en dat werd nog niet goedgemaakt door aantrekkende prijzen voor het vlees.
Toch hebben de integraties er vertrouwen in, er wordt zelfs gesproken van een positieve ondertoon in de markt. Dat heeft alles te maken met de naderende paasdagen. De inkoop daarvoor moet langzamerhand op gang komen, waardoor het luxere kalfsvlees in prijs zal aantrekken. Deze week is dat waarschijnlijk genoeg om de dalende trend van het vijfde kwartier te compenseren, en wellicht is een plusje ook haalbaar. Het aanbod is in Nederland beperkt, maar ook in Italië en Frankrijk is de druk wat dat betreft van de ketel.
Rosékalveren werd afgelopen week goedkoper verhandeld. Dit was geheel een gevolg van het toenemende aanbod aan slachtrijpe dieren; aan de vraagkant veranderde weinig.

Prognose:

Rosé iets onder druk, blank gelijk tot lichte plus.

Of registreer je om te kunnen reageren.