Rundveehouderij

Achtergrond

Sturen op vetzuren met Omegameel

Agrifirm komt met nieuwe voeders waarmee veehouders goedkoper en gerichter kunnen sturen op de hoeveelheid omega-3 en onverzadigde vetzuren in melk.

De brok bevat enkelvoudig lijnzaad dat op een innovatieve manier wordt bewerkt.

Lijnzaad is rijk aan onverzadigde vetzuren en met name omega-3 vetzuren. Het is daarmee een belangrijk voedermiddel binnen onder andere Campina merkmelk. Om koeien het lijnzaad goed te laten benutten, is het noodzakelijk dat de zaadjes beschadigd zijn. Tot voor
kort waren de verwerkingsmethoden hiervoor niet optimaal, te duur of riskant vanwege brandgevaar.

Lijnzaad breken

Door de nieuwe methode, waarbij lijnzaad wordt gebroken, is het nu mogelijk om grote hoeveelheden lijnzaad enkelvoudig te bewerken. Agrifirm levert dit voeder uit onder de naam Omegameel.
Naast dit meel heeft de voerleverancier Optimelk Rendement ontwikkeld. Dit mengvoer geeft een extra plus op het onverzadigde vetzuurgehalte in de melk.

Voerslado stijgt

Door de inzet van Omegameel én OptiMelk Rendement kunnen melkveehouders omega-3 gehaltes en onverzadigde vetzuurgehaltes onafhankelijk van elkaar sturen. Het product kost €40,65 per 100 kilo. Onderzoek heeft uitgewezen dat het voersaldo met 32 cent per koe per dag kan toenemen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.