Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

PvdD bevecht windmolens in Apeldoorn

De Partij voor de Dieren begint een actie tegen de komst van een veemarkt in Apeldoorn.

De Partij voor de Dieren begint een actie tegen de komst van een veemarkt in Apeldoorn. Een bericht dat op zichzelf niet zo verwonderlijk is. Alleen: er komt helemaal geen veemarkt.

Afgeschoten

Een kleine maand geleden werd de beoogde locatie in Apeldoorn afgeschoten door de betreffende eigenaar. Bovendien is er veel te weinig geld voor zo’n veemarkt. Toch is de Partij voor de Dieren tegen. Tegen, omdat alleen de gedachte aan een veemarkt al verschrikkelijk is.

Petitie van PvdD

Het persbericht staat deze week in De Stentor: ‘Volgende week biedt de Partij voor de Dieren een petitie aan de gemeente Apeldoorn aan. De partij zegt alle juridische mogelijkheden te zullen aangrijpen om de nieuwe veemarkt tegen te gaan. Ook is de partij bereid tot acties.’

Vreemde reactie

Die reactie vind ik bevreemdend, omdat een Apeldoornse veemarkt met meer geluk, geld en organisatie in oktober al van de grond had kúnnen komen. Was dat dan aan de partij voorbij gegaan?

PvdD gedraagt zich als een Don Quichot

Op dit moment is het gevaar van een veemarkt voorlopig geweken. Toch denkt de Partij voor de Dieren juist nu aan advocaten en acties. De weinig zichtbare dieren moeten immers goed beschermd worden.

Het is een beetje vechten tegen windmolens, maar ach wat geeft dat. Don Quichot is er ook niet minder bekend om geworden.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    W Zandbergen

    De actie van de PvdD is dan wel laat, maar ook onzinnig. Voor een rendabel veemarkt in Apeldoorn moet er ook aan de volgende etappe van verblijf worden gedacht. Zolang de dieren naar de slacht zullen gaan, zoals het er nu uitziet, is een veemarkt in Apeldoorn al over en uit voor dat er ook maar een dier komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.