Rundveehouderij

Achtergrond 4 reacties

‘Obama is een lekker ding’

Wat vinden Nederlandse boeren overzee eigenlijk van de nieuwe president? Moeilijk te zeggen. Over de landbouw was Obama nogal vaag. Maar zijn uiterlijk heeft hij mee.

Twee jaar geleden was ik in Amerika en daar heb ik wat boerencontacten aan over gehouden. Dat is leuk maar ook handig. Zo weet ik een beetje wat er overzee leeft onder boeren van Nederlandse komaf.

Wat er nu leeft aldaar? Nou, Obama natuurlijk. Amerikanen zijn door het dolle heen, vooral zwarte Amerikanen. Hun vreugdetranen stroomden rijkelijk toen bekend werd wie hun nieuwe president zou worden. Barack Obama, joehoe!
Hier in Nederland is dat nauwelijks voor te stellen. Ooit iemand gezien die huilde van vreugde toen Balkenende premier werd? Ooit iemand gezien die vier uur in de rij ging staan om te stemmen? Ik niet.

De Nederlandse boeren met wie ik overzee gemaild heb, verbazen zich er ook nog steeds over. Ze zijn best blij met Obama, maar huilen? Echt niet. Wat ze dan wel van die nieuwe president vinden? Dat is moeilijk te verwoorden. Maar een van de boerinnen had een snel antwoord paraat: ‘Het is wel een lekker ding, die Obama.’
Dat is mooi gezegd. Nu maar hopen dat hij de landbouw vooruit helpt.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vrijgezel

  Al vindt men Obama een lekker ding, hier zitten we opgescheept met Jan Peter. Margreet wat voor goeds heeft jp ons opgebracht???????????

 • no-profile-image

  Hendrik

  Goed stuk.

 • no-profile-image

  muis

  Niet zo klagen, Jp doet zn best. je moet ff verder kijken in den haag , want er zit meer volk. met die nieuwerwetse ideeen over nieuwe natuur enz. Je kunt daar beter over klagen dan een nieuwe president van Amerika op te hemelen, terwijl die alleen ze neus heeft laten zien, het is nog helemaal afwachten wat die man voor ideeen heeft voor o.a. de landbouw!!!

 • no-profile-image

  Willy J.P.Timmer

  Hallo, ik kom van origine van Goeree Overflakkee(Nieuwe-Tonge) en woon alweer zo'n 10 jaar hier in de midwest, (1 hour N.of Chicago), 3.5 miles ten zuiden van de staats grens met Wisconsin, 'k boer hier parttime met een kennis een 3000 acre rowcrop farm, daar naast als full time job operate a semi truck tractor(Pete 378), mijn gedachte over Obama is dat hij het niet makkelijk zal krijgen hij is sort of in the same position as Clinton was, ik hoop voor N'obama dat hij het zelfde kan doen als wat Clinton deed en dit land weer op de kaart te krijgen op een positieve manier, want Bush heeft het duidelijk van de kaart afgehaald, als ik kon stemmen zou, ik ben nog steeds Nederlander en zal dit wel altijd blijven, because if you ain't dutch, you ain't much !! sorry poor english. Het enige wat ik hoop wat Obama voor elkaar krijgt is wat hij belooft heeft, want alle promisses zal hier moeten waar maken voor het congress en de senate en dat zijn de mensen die de baas zijn en het voor het zeggen hebben, ik hoop niet dat hij dingen gaat doen zo als Clinton deed met de bad morgage's, want hij is de creator van this housing slump originally, en de persoon die aan het bewindt is, er de schuld van krijgt als de lucht ballon open barst.

Of registreer je om te kunnen reageren.