Rundveehouderij

Achtergrond

Veemarkt terug naar de tekentafel

De initiatiefnemers voor een veemarkt in Apeldoorn hebben te snel, te wild, te enthousiast en te weinig gestructureerd hun plannen ontvouwd. En dat is jammer, want hun intentie was goed.

Sentiment en enthousiasme zijn niet de meest ideale pijlers om een nieuwe veemarkt op te bouwen. En toch was dat het enige dat overbleef toen de laatste vergadering over de plannen voor de Apeldoornse veemarkt was afgelopen.

De bijeenkomst in de Cantharel in Ugchelen (Gld.) vorige week bleef, helaas, steken bij goede bedoelingen. De veemarkt raakte alleen maar verder uit beeld. En dat terwijl er al een principeakkoord met de huidige eigenaar van de beoogde veemarktlocatie op tafel ligt en de gemeente Apeldoorn binnen een week ‘ja’ kan zeggen.

Letterlijk tijdens de vergadering bleek de factor geld ineens een veel té grote drempel. Er waren slechts 60 inschrijvers van de 150 die nodig zijn om een veemarkt te beginnen. Het legde de bijeenkomst in één klap lam.

En dus mogen de initiatiefnemers terug naar de tekentafel. En dat was vooral sneu voor de aanwezige boeren en handelaren. Zij waren én zijn enthousiast over een nieuwe veemarkt. Dat enthousiasme is getemperd door een slechte voorbereiding van de initiatiefnemers. Die hebben te hoog van de toren geblazen. En daar hebben ze veel mensen mee teleurgesteld.

En dat is ontzettend jammer. Want als ze straks wél een financieel, goed onderbouwd plan hebben, moeten ze tegen de scepsis van boeren opboksen. Want hun krediet zijn ze, op zijn minst een beetje, kwijt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.