Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Prijzen onverwacht omhoog

Tegen de verwachting in en zonder aanwijsbare redenen zijn de prijzen voor melkquotum plotseling omhoog gegaan. Gemiddeld steeg de prijs van €22,50 vorige week naar €24 deze week. Ook voor leasemelk wordt al gauw 10 cent meer betaald, wat neerkomt op een niveau van €4,80 of een fractie hoger.
Opvallend is dat deze prijzen door weinig transacties worden gemaakt. Vergeleken met de afgelopen weken zijn er niet ineens meer kopers. De discussie over de melkverruiming en onzekerheden over de ontwikkeling van de melkprijs maken kopers juist terughoudend. Het aanbod is beperkt en verkopers zijn niet meer bereid voor de dalende prijzen te verkopen.
In het algemeen is er de afgelopen tijd meer handel in btw-melk dan in melk in de landbouwregeling. Prijsverschil daartussen is er niet of nauwelijks.

Prognose

Prijzen stabiel.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Dat is nu handel. Prijsverhogingen doorvoeren zonder handel. Knap,maar TRAP ER NIET IN!!!!!!! Dit zijn de laatste stuiptrekkingen voor de definitieve glijvucht.

 • no-profile-image

  jan melkboer

  inderdaad !! ze moeten wel iets uitvinden om hier en daar een zenuwachtige koper te lokken. niet doen!!! wachte,,wachte nog effe wachte !!!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  ik sprak 2 of 3 oktober toevallig nog even een makelaar die zei al benieuwd te zijn wat er ging gebeuren de dag er voor hadden de handelaren ingekocht

Of registreer je om te kunnen reageren.