Rundveehouderij

Achtergrond 226 x bekeken

Geen brand, geen gras

Graslandvernieuwing bestaat uit: alles afbranden. Dit gebeurt hier al duizenden jaren door de Aboriginals ( lokale inwoners).

Enkele maanden na het regenseizoen is alle voedingswaarde uit het gras en dan begint de grote brand. Hele gebieden worden in de fik gestoken en branden dagenlang. Soms stopt de brand als het ‘s nacht dauwt. Wat nog niet gebrand heeft, wordt na enkele dagen opnieuw aangestookt, soms vanuit een helikopter.

De paarden die gebruikt worden, hebben een hard leven en gaan niet zo lang mee. Meestal worden ze voor hun tiende levensjaar vervangen. De jonge paarden worden gevangen en ‘gebroken’ (ingereden). Tegenwoordig gebeurt dit op een humanere manier, meestal door jongeren die hun botten wel willen riskeren voor wat extra geld. Wilde paarden brengen niet veel op, dit in tegenstelling tot jonge paarden die te berijden zijn.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.