Rundveehouderij

Achtergrond 355 x bekeken

Steeds hetzelfde verhaal

De afgelopen weken word ik steeds weer aangesproken op dat ene onderwerp. Er zijn zelfs mensen die de moeite nemen om even langs te komen.

Het hele gebeuren met de koeien door de roosters heeft een grotere impact dan alleen op mijn bedrijf. Op het werk, in het dorp: waar ik ook kom, mensen spreken me erop aan. Ook via telefoon en mail blijkt het een dankbaar gespreksonderwerp.
Op mijn weblogs wordt ook druk gereageerd. Sommige met een humoristische knipoog (zoals die van Robert ter Horst), andere met onbegrip (zoals die van iemand die onder het pseudoniem Boer uit Dorp schuil gaat), maar meestal met medeleven.
Die van brandweerman Freek Essink zijn daarnaast voor menig veehouder ook heel informatief. Een compleet lesje over de werking van blauwzuurgas. En als inmiddels ervaringsdeskundige onderschrijf ik zijn betoog volledig: ga niet zelf in die kelder liggen prutsen. Waarom zou je het gevaar opzoeken? Ik ben blij dat ik de brandweer heb gebeld, want ik had zo al voldoende te regelen.

Boeren in buurt checken hun roosters

Er zijn meer boeren in de buurt de die door dezelfde aannemer eind jaren tachtig, begin jaren negentig een stal hebben laten bouwen. Logisch, want het is een degelijke vakman met een goede reputatie. Hem treft geen blaam, want die roosters betrok hij ook elders. Maar ik neem aan wel van dezelfde leverancier. Ook daarmee is het effect breder dan alleen mijn bedrijf. Ik weet van verschillende boeren in de buurt, dat ze er nu een aandachtspunt bij hebben als ze in de stal lopen. Ze gaan hun roosters controleren of vervangen ze door nieuwe.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.