Rundveehouderij

Achtergrond

Makkelijke weken voorbij

De beginweken van het nieuwe jaar verliepen heel aardig voor slachtkoeien, maar dat zou nu voorbij zijn. Waarmee nog lang niet is gezegd dat het in mineur omslaat; het gaat om nuances. Het was een beetje positiever dan neutraal, het wordt een tikje moeizamer dan neutraal.
Normaal is begin januari geen toptijd. Dit jaar was de stemming wat vriendelijker omdat herbevoorradende winkels en de vleesverwerkende industrie het iets ruimer wordende aanbod goed opnamen, en dat ook langer volhielden. Maar dat voordeeltje is nu uitgewerkt; er is meer dan genoeg aanbod aan karkassen, bij een beslist niet overdadig aanbod aan slachtdieren.
En carnaval komt dichterbij. Traditioneel evenmin hoogtijdagen voor rundvlees, vooral in het luxe segment. In het Zuiden haalt men liever even een ‘vette bek’ dan een biefstuk.

Prognose:

Prijzen ‘min nul’: iets stroevere markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.