Rundveehouderij

Achtergrond

Krap aanbod rosés: dubbeltje erbij

De inkopers van (kalver)-slachterijen krijgen maar moeilijk dieren los bij de mesters. Óf de dieren zijn er niet, óf men houdt ze liever nog even vast in de hoop dat de prijzen nog een stukje aantrekken. Makkelijk zal dat niet gaan. Want de collega’s van die inkopers, de verkopers van het geslachte product, sputteren dat ze het vlees niet gesleten krijgen tegen een prijs die de slachterij ook nog wat rendement oplevert. Het touwtrekken zou dus nog wat prijsstijging kunnen opleveren, maar heel veel rek lijkt er niet meer in te zitten.
De afzet van blank kalfsvlees kabbelt ondertussen rustig door. De markt is nog niet op z’n scherpst na de onderbreking door de feestdagen en jaarwisseling; het is gewoon nog een beetje zoeken naar wat de vraag naar de verschillende onderdelen gaat doen. Sommige goedkopere producten trekken al wat aan, denk aan de lever. Niet vreemd nu de volumes geslachte dieren iets lager liggen. Andere producten leveren wat in.
Door de bank genomen twijfelde de uitbetaling tussen gelijkblijvend of een stuivertje inleveren. Het lijkt er niet op dat deze tendens de komende weken veel verandert.

Prognose:

Rosé duurder, blank ongeveer stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.